Issanda loomaaed aina kasvab ja kasvab ning muutub üha kirjumaks

Elu on mäng neile, kes mõtlevad ning tragöödia neile, kes tunnevad

pühapäev, oktoober 05, 2008

Liiklus

Teate, et liiklus on täitsa hulluks läinud. Igal inimesel on auto, kellest enamus ei oska normaalselt sõita ka. Vihmase ilmaga pead vaatama, et sa kuskil kõnnitee peal ei kõnniks. Niikuinii saab seal suure vee kaela. Ega autojuhid ei vaata, kust nad läbi sõidavad. Uhke auto perse all ja juba on kõik kõvad mehed.
Lisaks sellele leidub ka selliseid, kes hommikustes ummikutes ei viitsi istuda ja siis mööda kõnniteed teistest ette üritavad trügida. Aga leidub ka selliseid, kes lihtsalt lampi vastassuunas sõidavad, kuna ummikud jällegi ei lase kiiresti edasi liikuda. Üldse nagu enam ei mõelda!!! Lisaks sellele sa pead olema ettevaatlik ka kõnniteel. Kui ühes suunas auto sind üle laseb ja sa juba poolel teel oled teeületamisel, siis pead ikka vaatama, kas teises suunas ka auto ikka kavatseb peatuda.. Autojuhid on enamasti pimeadad.. Neil pohhui, kas üks laseb üle tee või mitte.. Nende asi see nagu ei olekski.

Seega tütarlapsed.. ETTEVAATUST liiklus!!! Kuigi ma arvan, et see on kõigile teada-tuntud probleem.

5 Comments:

  • At 3:58 PM, oktoober 10, 2008, Blogger Kätlin said…

    Ma kohe tundsin, et ma pean osade! autojuhtide kaitseks ka midagi ütlema. Selle vee pritsimisega on see teema, et kui ma tulen rõõmsalt 55-ga ja siis näen äkki, et sõidan porilombist läbi ja sel hetkel juhtub ka jalakäija olema seal kõnnitee peal, siis autojuhil on üldise liikluse huvides jalakäija täis pritsida kui veelombis järsku pidurdada. Pealegi saab ju autonumbrit üles kirjutades ja tunnistajate olemasolu korral lasta keemiline autojuhil kinni maksta :).

    Aga jah vastassuunas sõitmine tundub juba tavaliseks olevat muutunud.

     
  • At 11:21 PM, oktoober 12, 2008, Blogger -NightAngel- said…

    No seda küll, aga samas on ju porilompe kaugelt näha ning inimesi ka selle juures, alati saab enne hoo maha võtta ja mitte ei pea linnas kihutama. See et sa korraks hoo maha võtad, see ei tähenda, et sa liiklust segad. Ise kui autojuht, pööran mina küll tähelepanu sellele, et ka jalakäijad saaksid liikluses normaalselt liikuda. Et nad ei peaks muretsema, et kas ma nüüd saan selle poriga kokku või mitte.

    Aga nojah, tänapäeval on ju inimestel autoga sõites nii kiire, et jalakäijaid tõesti ei märgata.

    Politseisse on võimalik kaebus esitada küll, aga nende tunnistajate hankimine on raskem. Varajasel hommikul on inimesed unised ja oma mõtetes, et teised inimesed niikuinii jäävad märkamatuks.

     
  • At 3:36 PM, oktoober 16, 2008, Blogger Kätlin said…

    Autor on selle kommentaari eemaldanud.

     
  • At 3:40 PM, oktoober 16, 2008, Blogger Kätlin said…

    Ma võin siis oma kogemusest ka tuua näite, et ei ole alati võimalik ette näha kui suur see lomp olla võib. Sõitsin 40-ga ja nägin jah, et lomp on aga mitte väga suur. Nägin ka jalakäijat jalutamas. Aga kuna porilombi sügavust kohe mitte ei oska ette hinnata siis selgus lombist läbi sõites, et näed hoopis sügavam oli ja tänu sellele saigi jalakäija ka märjaks. Ja see ei ole nüüd küll autojuhi süü et lombi sügavust hinnata ei oska.

    Huvitav on see et jalakäija leiab alati, et autojuht on süüdi ja autojuhid, et jalakäijad on süüdi. Seepärast meeldibki mulle mõlemad olla, sest saan mõlemast poolest aru. On mind ennastki täis pritsitud, aga no sellest tuleb üle olla ja mitte iga asja pärast hakata oma närve kulutama.
    Tuleb hoopis kummikud jalga panna ja õue minna :) Ja tegelt on mul hea meel näha, et on olemas ka mõni üdini korralik liikleja, kes kunagi ei eksi.

     
  • At 12:18 AM, oktoober 20, 2008, Blogger -NightAngel- said…

    Loomulikult on raske ette näha, milline lomp ees on, aga selleks on teed piisavalt laiad, et seda ikkagi vältida.. :))
    Aga ega jalakäijal ei olegi kedagi peale autojuhi süüdistada.. Sest kõnniteed on ju nii tehtud, et jalakäija paratamatult vihmase ilmaga peab liiklema nii, et autojuhi poolt poriseks pritsitud ei saaks.
    Ja kui autojuht süüdi ei oleks, siis miks üldse on võimalik selline kaebus politseile esitada jalakäija poolt.. :O
    Igatahes, probleem see on ja probleemiks see jääb.. Vahet pole, kes süüdi on.
    Aga jalakäijana sooviks ikkagi, et kõnniteel kõndides puhtaks jääks.. Eriti veel, kui minek on kodust mujale.. :D

     

Postita kommentaar

<< Home