Issanda loomaaed aina kasvab ja kasvab ning muutub üha kirjumaks

Elu on mäng neile, kes mõtlevad ning tragöödia neile, kes tunnevad

neljapäev, oktoober 06, 2005

Värvide mäng

Osalised: Seltsimees Punane-instinkt, kuumus, seksuaalsus, jõud, julgus, seltskondlikkus, impulsiivsus, otsekohesus.
Madam Oranz-emotsioon, elavus, joviaalsus, sõprus, heldus, ülevoolavus, tundlikkus, glamuur.
Nõbu Kollane-intellekt, kiirus, selgus, täpsus, loogilisus, suhtlus, uudishimu, osavus.
Neitsi Roheline-unistus, lootus, armastus, õrnus, tundlikkus, noorus, loomulikkus, kunstipärasus.
Papa Sinine-intuitsioon, idealism, tõde, autoriteet, rahu, kontsentratsioon, stabiilsus, traditisoon. Prints Indigo-nägemus, eesmärgikindlus, kontroll, vankumatus, kindlus, tarkus, individuaalsus, meisterlikkus.
Ema Violett-tahe, võim, religioon, salapära, teispoolsus, võluvus, geniaalsus, artistlikkus.
Mamma Infra-mälu, regressioon, sümbioos, küpsus, soojus, süngus, raskus, maalähedus.
Õde Lime-joovastus, lõbusus, kergus, vabadus, koomilisus, jultumus, respektipuudus, lapselikkus.
Tädi Türkiis-väljapeetus, eraldatus, distants, teravmeelsus, jahedus, puhtus, karskus, mõõdukus.
Härra Ultra-igatsus, fantaasia tulevik, universaalsus, intesiivsus, ebatõelisus, õhulisus, vastuolulisus.

Kellel on huvi teada saada rohkem konkreetse värvi kohta, siis...
Kuna mu enda lemmik värv on sinine, siis....
Papa Sinine korjab kokku
Ta annab selgust intuitsioonile ja vaigistab hinge igavest rahutust. Ta jahutav sära tundub olevat ammutatud üllatelt safiiridelt või on tema valduses ka veidi taevavõlvi lummavast ääretusest. Papa Sinine palub oma külalised verandale mõneks filosoofiliseks mõttehetkeks ja ta on oma vaikses eneseusalduses äärmiselt rahustav seltsiline. Päeva peale kogunevad sõbrad tavaliselt selle rahurikka varju alla, et arutleda elukogemuste üle.
Juhtub sedagi, et Nõbu Kollane ütleb sõna sekka ja haakub diskussiooniga. Osalt selleks, et kohtuda arukate inimestega, aga ka selleks, et vaielda ja panna proovile papa stoilist tarkust. Tegelikult näib nende kahe perekonna kuldsuu vahel valitseda teatud vihkav armastus. Ent Papa Sinine on õhulosside peremees ja isegi siis, kui ta tegutseb tagasihoitult ja pisut äraootavalt, ei tohiks sa sugugi alahinnata tema võimeid. Temas pesitseb tohutu, ehkki allasurutud kontsentreeritud jõud. Tasa! Ära häiri teda!
Aga kui sind on haaranud unetus, rahutus või pisut maniakaalsed suundumused, pead sa kindlasti paluma temalt laenuks päikesevarju. Tõmbu tagasi ja loe kümneni, kui stressitont pureb liialt. Papa Sinine on vana kooli idealist, nii et kui sa otsid sügavat sisemist tõde, võid nõu küsida tema käest. Ta respekteerib kõiki ja ta sõnad on nii kaalukad, et külalised välismaalt kutsuvad teda True Blue.
Aga kuule, ära raiska kogu pealelõunat papa arvamuste kuulamisele! Kui tõde on välja öeldud, muutub ta veidi laialivalguvaks ja tema aforismid omandavad vähehaaval labase kõrvalmaigu. Ilmneb ebamugav väsimus ja sulle võib kergesti peale tulla rõhuv tunne.
Papa Sinine maagiline bassihääl on kaasakiskuv ja kurbus täis kirglikkust. See vanahärra ütleb, et ta ei oska tantsida, aga kui ta satub hoogu mõnd vana Chicago bluusi kuulates, võib ta end selle rütmis kõigutada öö läbi.

9 Comments:

  • At 11:07 AM, oktoober 06, 2005, Blogger Dilbert said…

    Seltsimees Punane surub peale
    Ta sütitab metsikuid instinkte ja annab refleksid kiirelt edasi meie kehale. Vere, tule ja rubiini värv...Keegi teine peale Seltsimees Punase ei suuda nii võimsalt üles kütta inimeste loomalikke tunge. Anda neile toorest jõudu ja soojust! Anda neile piitsa ja arutult minestama panevaid elamusi!
    Võib-olla puudub sul kirgede kuum pulsilöök või on asi kehvasti sinu kangelasliku Võitleva Vaimuga? Tunned ennast ehk väsinuna ja mahajäetuna või on häbelikkus ja alaväärsustunne oma küüntega sinusse klammerdunud? Sel juhul soovitame üht toredat maadlust karutugeva Seltsimees Punasega. Temaga koos saad treenida oma lahinuglihaseid. Ta on kõva käega, aga suuremeelne, nii et lase aga lauluga edasi! Tormakalt äärmustesse kalduv, natuke liiga kergesti süttiv, ent alati imeliselt soe ja armastusväärne. Ei mingit pagana peenutsemist, vaid põmm!otse silmaauku!
    Ta on ihar ja rõõmus, aga kalduvus ohjeldamatult metsikutele mängudele on talle külge kleepinud teenimatult halva maine. Punane mõjub paljudele pealesuruva või lausa sokeerivana. Öeldakse, et ta on vulgaarne ja tahumatu ja pahatahtlikud keelekandjad sosistavad lausa otse, et ta on uks sensatsioonimaias räpane tüüp. Niisiis on see vaid tige keelepeks, aga sinusugne korralik raamatukoi teeks küll kõige targemini, kui ta mitte kogu aeg ei suhtleks Seltsimees Punasega. Su temperamenti võidakse üles kütta keeva tigeda vihani. Ja su seksinälg võib muutuda mõõtmatult perversseks. Punane asub nähtava valguse kõige pikemal sagedusel ja tal on raksepärane põhirütm. Ta on õige lärmakas ja punkarliku tantsupartnerina sobib ta ehk kõige rohkem kokku Heavy Metal-iga.

    Mnjah, kui ma seda lugesin, siis mõistsin, miks ma olen alati tahtnud punaseid pükse, aga mingi sisemine hääl on öelnud, ei, sa ei tohi neid osta. Kuigi jah, pooled mu riided on punased...nii vastandlikud-sinine ja punane

     
  • At 4:22 PM, oktoober 06, 2005, Blogger -NightAngel- said…

    See jutt sobib väga hästi sinu kohta... :))

     
  • At 4:31 PM, oktoober 06, 2005, Blogger Dilbert said…

    :D kui ma esimest korda lugesin, siis oli ka hämmastunud, kui täppi võib üks asi minna või noh osaliselt :P

     
  • At 1:52 PM, oktoober 07, 2005, Blogger Dilbert said…

    üritan selle võimalikult kiiresti siia panna :D

     
  • At 4:52 PM, oktoober 07, 2005, Blogger Unknown said…

    tahaks ka valge kohta teada

     
  • At 5:06 PM, oktoober 07, 2005, Blogger -NightAngel- said…

    must ka ei oleks paha...

     
  • At 7:16 PM, oktoober 07, 2005, Blogger Dilbert said…

    ikka need värvid, mis näidendis on :P

     
  • At 6:22 PM, oktoober 08, 2005, Blogger Dilbert said…

    Neitsi Roheline ootab truudust
    Ta kingib märkimisväärseid unelmaid ja annab lootust su igatsevale psüühikale. Riietatuna taimede maailma mitmekesisusse ja mägirohu kastetilkadesse, on ta laenanud oma värvi smaragdidelt. Neisti Roheline on loomult lapselik ja mänguhimuline, aga ka tundeliselt haavatav ning romantiliselt introvertne. Sama lõhestunud kui Psyche ise oma Amorit oodates. Küllap ta igatseb oma printsi valgel hobusel, aga Seltimees Punase ettepanekud on mõnikord liiga häbiväärsed. Sest Neitsi Roheline on samavõrra rahulik kui intesiivne. Soe, aga ka külm troonivad seda kaunist neidu kui spektri keskpunkti ja tasakaalustajat. Temast õhkub harmooniat ja leplikkus koos Mona Lisa mõistatusliku naeratusega. Või on ta siiski artistide Beatrice? Või Flora õde?
    Neitsi Roheline suhtleb nimelt elavalt poeetide ja trubaduuridega, aga vaatamata paljudele kosilastele hoiab ta oma südamesaladusi. Olemata eneseimetleja teab ta, et vaid iseennast täielikult armastades saab ta muutuda küpseks suurema armastuse jaoks. Ta seltskond on rahustav ja lohutav, nii et kui sul on mure või suhtlusprobleemid, võid tulla Neitsi Rohelise juurde leevendust saama. Tema juures võid s viimaks ometi julgelt avada oma südame heldusele ja võluvale loomulikkusele. Kui sa kardad vananemist, siis saadame su Rohelise lehevärvilise dusi alla.
    Ta ei närtsi ega sure iial, aga ära joo liiga ahnelt tema noorusallikast! Liigtarvitamine annab tõuke kadeduse ja vastutustundetuse tekkeks.
    Neitsi Rohelise viisid on peaaegu alati naeratavad ja pehme mõõduka tämbriga. Ja suvevalsi rütm sobib oivaliselt tema voorulike piruettidega.

     
  • At 1:31 PM, oktoober 10, 2005, Blogger Dilbert said…

    Minu meelest läheb küll sinu kohta, ent kõige parem lause on see-aga Seltimees Punase ettepanekud on mõnikord liiga häbiväärsed-kui ma esimest korda seda lugesin, siis mõistsin kohe, et nii täppi läheb kuidagi.

     

Postita kommentaar

<< Home