Issanda loomaaed aina kasvab ja kasvab ning muutub üha kirjumaks

Elu on mäng neile, kes mõtlevad ning tragöödia neile, kes tunnevad

kolmapäev, märts 09, 2005

Millist siis valida

Rõõm saada Teilt sellist teadet! Teen ettepaneku, et tuleksite siit minu juurest (Liivi 2-419, tel 7375492) läbi mingil ajahetkel. Täna olen kohal praktiliselt terve päeva (kui vaja): kl 12-14 on loeng, enne seda käin all "miskit põske pistmas"); kell 14 tuleb üks üliõpilane juttu ajama, seega Teie võiksite tulla kas enne 11.30 või siis kell 15 (seda tahaksin siis ka sõnumikese läbi teada). Homme ei saa Teile aega pakkuda, päev on väga tihe,küll aga reedel pärast lõunat (selles siis lepiksime täiendavalt kokku). Järgmisest nädalast hetkel ei räägigi - peaksime ju esmaspäeval kohtuma ning siis saame juba otse leppeid sõlmida. Alljärgnevalt aga mõned võimalikud valdkonnad - teemad, et teaksite ette midagi mõelda. Need ei moodusta täielikku nimistut, palju sõltub ju Teie soovidest ja sättumistest. Aga tegutseda võiksite järgmistes valdkondades.
1. Scrödingeri võrrandiga seotud ülesanded. Osalen ühes projektis, mis tegeleb selle, kvantmehaanika põhivõrrandi lahendite ja nende omaduste uurimisega. Konkreetseid ülesandeid oleks võimalik sõnastada
mitu. Teema on väga huvitav, pikaajaline kuid ka raske (keeruline). Sõitmiseks ei ole sundust (võimalusi on ikka) , küll aga õppida ja programmeerida ka.
2. Tarkvaramanuaalide (veebivariandis) koostamine. Pean silmas programme SCILAB ja OCTAVE. Töö on "lõplik" ("siit" algab ja "siin" lõpeb), suuri kraade aga kaitsta ei ole eriti võimalik.
3. Matemaatilise tomograafia meetodid. Tomograafia (nii meditsiinis, geoloogias, atmosfääriseires kui mujal)aluseks on tõsine matemaatiline aparatuur. Selle uurimise ja realiseerimisega teatud konkreetsete ülesannete jaoks tegeleda tulekski.
4. Mere vahekihi termohaliinse struktuuri uurimine. Tuleks uurida nii kvalitatiivselt kui kvantitatiivselt teatud mittelineaarsete osatuletistega diferentsiaalvõrrandite süsteeme, mis kirjeldavad temperatuuri ja soolsusega seotud energeetilisi protsesse mere nn. vahekihis. Ette on näha suuri arvutusi.
5. Riccati võrrandi rakendusi. Selgub, et Riccati diferentsiaalvõrrandil (esimest järku harilik DV) on mitmeid huvitavaid rakendusi näiteks füüsikas, optimiseerimisülesannete juures, finantsmatemaatikas jne. Neid tulekski töö käigus uurida.
6. Jne.... Äkki olete hoopis matemaatilise statistika huviline? Või meeldib Teile semiootika? või matemaatika alused (hulgateooria, matemaatiline loogika)? Arutame asja. Ja võtke kursusekaaslane kah kampa. Leiame ühisprojekti kahele (igale ikka oma probleem). Mõelge ja andke, palun, teada.
Edu soovides
Peep Miidla.


Püha jumal, kas kõik õppejõud on nii agarad.

5 Comments:

  • At 12:20 AM, märts 11, 2005, Anonymous Anonüümne said…

    Nosin siin saia ja mõtlen, et Schrödinger'i kassist saaks kah üpris vaffa lõputöö kokku kirjutada. Ikkagi kvantmehaanika ja lainefunktsioonid ja puha.

    ....kass Oggy tuli kah kohe meelde aga see selleks.

    Sellised mõtted siis siin hilisel õhtutunnil. Nosin aga edasi...

     
  • At 2:06 PM, märts 11, 2005, Blogger Dilbert said…

    Seda kindlasti, aga mnjah, programmeerimine ei istu eriti.
    Muide head nosimist sulle. Kusjuures siin kohal peaks mainima, et kass Oggy multikas on parim, kahju, et enam ei näidata seda.

     
  • At 4:20 PM, märts 12, 2005, Blogger Unknown said…

    issand...kle sina saiasöödik, mis sa peksad segast..kui sa juba räägid, siis räägi midagi asjalikku, midagi sellist mis antud teema kohta ka käib. Ei noh.

     
  • At 8:00 PM, märts 12, 2005, Anonymous Anonüümne said…

    http://www.meier-online.com/cat/catintro.html
    http://www.answers.com/topic/schr-dinger-s-cat

    Sii-jaa! Juhuuu!

     
  • At 9:00 AM, märts 14, 2005, Blogger Dilbert said…

    Rahu Yv, sa ehmatad muidu meie espaki mehe ära...

     

Postita kommentaar

<< Home